Regionale aftrap BOB-campagne bij Watersportvereniging Braassemermeer

Gepubliceerd op 27 September 2019 om 13.12 uur

ROELOFARENDSVEEN - Aanstaande zondag vindt de regionale aftrap van de BOB-campagne plaats bij Watersportvereniging Braassemermeer. Met de campagne vraagt het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV-ZH) aandacht voor het feit dat alcohol en verkeer niet samengaan, ook niet na het sporten.

Zondag wordt een nieuw onderdeel aan de campagne toegevoegd: de BOB-lijn. Dat is een gele streep die bij het clubhuis van sportverenigingen op de vloer wordt geplakt, waarmee getest kan worden of mensen nog rechtop kunnen lopen. 'Op de streep zal de tekst staan: Als je hier niet meer recht over kan lopen, heb je te veel gezopen', meldt ROV-ZH.

Wethouder Yvonne Peters (VVD), tevens regionaal verkeersveiligheidsambassadeur, zal om 16.30 uur het startschot van de campagne geven.

Fietsveiligheid

Bob in de Sportkantine zet zich dit jaar ook in voor fietsveiligheid. Daarbij wordt onder meer gelet op werkende remmen, goed voor- en achterlicht en een fietsbel. 'Want of het nu gaat om de wandelende, fietsende of rijdende leden: elke vereniging wil dat al haar leden weer veilig thuiskomen na het sporten!'

UPDATE | Vanwege de slechte weersverwachting is de aftrap van de campagne uitgesteld, het is nog onduidelijk tot wanneer.

advertentie advertentie