Ruilen van woning door MeerWonen woningruilweek

Foto: MeerWonen

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM – Voor huurders van een woning van woningbouwvereniging MeerWonen is het binnenkort mogelijk om voor langere tijd van woning te ‘ruilen’. Om daar aandacht voor te vragen organiseert MeerWonen van 4 tot en met 8 september de Waanzinnige MeerWonen woningruilweek.

Tijdens deze ruilweek koppelt MeerWonen huurders die hun woning ‘te ruil’ aanbieden. Deze bewoners bieden hun woning als ‘te ruil’ aan, omdat ze op zoek zijn naar een woning die beter bij hun past. Als bewoners door gezinsuitbreiding bijvoorbeeld een wat grotere woning willen en een ouder stel wil juist in een appartement wonen, kan op deze manier gemakkelijk met elkaar worden geruild.

Door in te schrijven voor deze ruilweek, krijg je toegang tot een besloten Facebookgroep, waarin alle mogelijke ruilopties genummerd voorbijkomen. Wanneer er een bijpassende woning tussen staat, is het een kwestie van het doorgeven van het bijbehorende nummer aan de woningbouwvereniging. Vervolgens kan het proces van het ruilen van een woning worden voortgezet.

Voorwaarden

Tijdens de woningruilweek organiseert MeerWonen ook live bijeenkomsten, zodat geïnteresseerden met elkaar in contact kunnen komen. Voordat een woningruil kan plaatsvinden, is nog wel een akkoord van en een intakegesprek met de woningbouwvereniging nodig.

Dit is noodzakelijk, aangezien er bij het ruilen van een woning wel aan een aantal voorwaarden moet worden voldaan. Zo mag je geen huurachterstand hebben, moeten het inkomen en de gezinssamenstelling passend zijn bij de huurprijs van de nieuwe woning en is het verplicht om minimaal één jaar in de ruilwoning te blijven wonen. Bovendien mag er geen overlast zijn veroorzaakt in de huidige huurwoning.  

advertentie advertentie