Testlocaties coronavirus in Hollands Midden zitten komende dagen vol

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - De testlocaties in Hollands Midden, waar mensen worden getest op het coronavirus, zitten de aankomende dagen al compleet vol. Dat meldt GGD GHOR Nederland aan de NOS.

De wachttijd voor een coronatest is bij de helft van alle testlocaties in Nederland opgelopen tot meer dan twee dagen. In 51 van de 98 locaties is in de komende twee dagen geen plek meer. Dat laatste is in de regio's Hollands Midden, Kennemerland en in de provincies Flevoland, Friesland en Groningen het geval. 

Er zou volgens de GGD voldoende personeel beschikbaar zijn om meer tests af te nemen, maar verzoekt het ministerie van Volksgezondheid om voorlopig niet op te schalen. Dat zou te veel druk op de testlaboratoria leggen, vreest het ministerie. Eerder trokken de laboratoria al aan de bel, omdat ze onvoldoende materialen zouden krijgen om aan de toenemende vraag naar coronatesten te kunnen blijven voldoen.

Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid overlegt met Duitse laboratoria om te kijken of zij kunnen bijspringen, zodat de testcapaciteit in Nederland kan worden vergroot.

advertentie advertentie