Vaccinatielocatie in regio Kaag en Braassem wordt Holiday Inn in Leiden

KAAG EN BRAASSEM - Het evenementen- en congrescentrum (ECC Leiden) van hotel Holiday Inn is door GGD Hollands Midden aangewezen als vaccinatielocatie voor de regio Kaag en Braassem. Vanaf 18 januari krijgen - in eerste instantie - 11.000 regionale zorgmedewerkers de kans om zich te laten inenten.

'Dat er maar één vaccinatielocatie is, komt door de eigenschappen van het Pfizer-vaccin', legt een woordvoerder van de gezondheidsdienst dinsdag uit in hun weekoverzicht. De inenting moet bijvoorbeeld bewaard worden bij een temperatuur van min zeventig graden.

'Het is vanwege die eigenschappen niet mogelijk de vaccins te verdelen over meerdere locaties. Het voordeel van Holiday Inn is dat het goed bereikbaar is per openbaar vervoer en dat een groot deel van de inwoners van onze regio de reisafstand klein is.'

Regionale zorgmedewerkers zijn niet verplicht om zich in Leiden te laten vaccineren, dat mag ook op een GGD-locatie in een andere regio. De vaccinatieronde voor zorgprofessionals duurt in totaal zes weken. Deze zes weken bestaat uit een cyclus van twee keer drie weken. Zorgpersoneel moet het vaccin twee keer toegediend krijgen met een tussenpauze van 21 dagen.

Lees ook: GGD in regio Kaag en Braassem begint 18 januari met vaccineren: 'Zorgvuldigheid veel belangrijker dan snelheid'

advertentie advertentie