Veerdienst Oude Wetering gaat 24-uurs diensten varen tijdens afsluiting Leimuiderbrug

Foto: Google Street View

OUDE WETERING - Tijdens de afsluiting van de Leimuiderbrug op 12 en 13 maart gaat de veerdienst in Oude Wetering 24-uurs diensten varen.

'Wij hopen hiermee van dienst te kunnen zijn voor inwoners die normaal gesproken gebruik maken van de brug', schrijft rederij Leersum BV. Zij zijn sinds 1 januari de nieuwe exploitant van de veerdienst.

De Leimuiderbrug wordt 12 en 13 maart afgesloten voor werkzaamheden. Tijdens deze werkzaamheden is de brug tussen 21.00 en 5.00 uur afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Een deel van de Leimuiderbrug blijft gedurende de werkzaamheden begaanbaar voor het openbaar vervoer, nood- en hulpdiensten en landbouwverkeer. Bromfietsers en fietsers kunnen ook gebruik blijven maken van de brug.

Minder storingsgevoelig

De brug wordt minder storingsgevoelig door het aanpassen van de software en het beter inregelen van het beweegbare deel van de brug. Bij het uitvoeren van de werkzaamheden die hiervoor nodig zijn, moet de brug continu geopend en gesloten worden. Hierdoor is het noodzakelijk om de Leimuiderbrug maximaal twee nachten af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer. 

Lees ook: Nieuwe werkzaamheden en nachtafsluitingen van Leimuiderbrug op 12 en 13 maart

advertentie advertentie