Voetbalseizoen officieus geopend met derby EMM ‘21 - ROAC: ‘Het was retedruk’

Foto: Chris Vogel

ROELOFARENDSVEEN/RIJPWETERING - Ook al is het maar een oefenwedstrijd, het is toch wel een dingetje. De voetbalderby tussen EMM '21 uit Roelofarendsveen en het Oud Ade-Rijpweteringse ROAC is zondag gewonnen door de thuisploeg: 1-0. Job Hoogervorst maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.

'In de eerste helft hebben we gedomineerd en hele grote kansen gecreëerd. Het was een wonder dat het 0-0 stond bij rust', blikt EMM-trainer Koen van der Vlugt terug. 'Na rust stond het bij ons beter, maar kregen we twee minuten voor tijd een counter om de oren', voegt Gidon Reinders Folmer, de trainer van ROAC, eraan toe.

Studio Kaag en Braassem heeft de wekelijkse sportuitzendingen weer hervat. Vanaf nu kun je op zaterdag- en zondagmiddag weer luisteren naar live radioverslagen, met iedere competitiezondag óf live verslag van ROAC óf van EMM '21.

Voor ROAC was het de eerste oefenpot van het nieuwe seizoen, voor EMM de tweede. Vorige week trad de fusieclub van DOSR en WVC aan tegen het tweede elftal van Noordwijk, waar Van der Vlugt tot dit seizoen trainer van was.

'Het was retedruk langs de zijlijn', zegt Van der Vlugt over EMM - ROAC. Na ruim 300 voetballoze dagen stonden zo'n 250 mensen langs de zijlijn. 'En ook na afloop was het nog erg gezellig.'

Competitie start 26 september

ROAC komt dit seizoen uit in de zondag-eerste klasse, EMM '21 één niveau lager in de tweede klasse. 'Wij gaan de komende weken minuten maken, op conditie komen en facetten erin slijpen. Dan zijn we eind september klaar voor de start van de competitie', kondigt Folmer aan.

En dat geldt ook voor zijn collega van EMM '21. Zijn team bestaat uit een combinatie van spelers van DOSR en WVC. Zelf schat Van der Vlugt in dat 70 procent afkomstig is van DOSR (tweede klasse) en 30 procent van WVC (derde klasse). 'Geen verplichte verdeling tussen beide clubs, de besten spelen', aldus Van der Vlugt.

Hieronder zijn de radio-interviews met Gidon Reinders Folmer (ROAC) en Koen van der Vlugt (EMM '21) te beluisteren.
advertentie advertentie