Voorronde Open Nederlands Kampioenschap Poker bij Café Die Twee in Woubrugge

WOUBRUGGE - Liefhebbers van het kaartspel poker kunnen zich zaterdag 15 april melden in Café Die Twee voor het Pokerkampioenschap van Woubrugge. Deze voorronde van het Open Nederlands Kampioenschap Poker is bedoeld om op een laagdrempelige manier kennis te maken met het spel en een veilige omgeving te bieden voor recreatieve pokerspelers.

Veel mensen denken dat poker om geld gespeeld moet worden, maar oprichters van het ONK Poker, zwagers Mathijs Jonkers en Evert-Jan van IJzendoorn, denken daar anders over. 'Poker kun je net als veel andere spellen binnen een paar minuten leren en er beter in worden door veel te oefenen', vertelt Jonkers. 'Het voelt voor de duizenden deelnemers die ieder jaar aan het ONK Poker meedoen dan ook echt als het bedrijven van sport en daar halen ze ontzettend veel plezier uit. Wij denken niet dat het nodig is om voor geldprijzen te spelen. Er staan iedere zaterdag honderdduizend mensen voor de lol op een voetbalveld en die spelen ook alleen om de titel.'

Het feit dat poker ook een kanselement bevat, maakt het spel volgens de organisatoren alleen maar leuker. 'Dat betekent dat iemand die voor het eerst meedoet met een beetje geluk ook kan winnen. Dit maakt het nog laagdrempeliger om eens kennis te komen maken met het spel.'

Kwalificatie

De winnaar van de voorronde ontvangt een bokaal en mag een jaar lang de titel Pokerkampioen van Woubrugge dragen. Daarnaast kwalificeert hij of zij zich voor de landelijke finale van het ONK Poker. De winnaar wordt de nieuwe Pokerkampioen van Nederland en laat daarmee naar schatting ruim dertigduizend deelnemers achter zich.

Ook in de finale gaat de strijd om een trofee. De winnaar van vorig jaar Vincent Vos (zie foto) is echter wel, samen met twee andere finalisten, benaderd voor een sponsordeal, waardoor ze in 2023 als pro’s gaan pokeren in Las Vegas.

Iedereen die wil meedoen, kan zich via de website van ONK Poker inschrijven. Het Pokerkampioenschap van Woubrugge begint 19.30 uur.

advertentie advertentie