WAT trekt volle zalen met toneelstuk vol misverstanden

Alfred en Albert WAT Foto: Milís Fotografie
Alfred en Albert WAT Martien Blom Foto: Milís Fotografie

WOUBRUGGE - Het Woubrugs Amateur Toneel stond afgelopen weekend drie keer op de planken met het zotte blijspel 'Alfred en Albert'.

Drie jaar geleden in november verzorgde WAT haar laatste uitvoering. Corona zorgde elk half jaar opnieuw voor het opschuiven van de voorstelling. Het was dus best bijzonder om vrijdag 11 en zaterdag 12 november weer zo veel mensen te zien genieten - en te horen lachen - in de Aspergehof. De repeteerperiode had het nodige van de spelers gevraagd. Steeds opnieuw begon het repeteren en steeds opnieuw moest besloten worden weer te stoppen.

Beide avonden zat de zaal goed vol. Ook bezochten een aantal tientallen mensen de matineevoorstelling op zaterdagmiddag. Vanzelfsprekend zat het stuk vol misverstanden en miscommunicaties. Wat ging er niet mis? Het publiek kon de grappen en grollen en het leuke spel wel waarderen.

De uitvoering was tevens het afscheid van speler Arjan Koster. In zijn bijna dertig jaar lidmaatschap speelde hij 51 stukken mee. Hij verlaat WAT echter nog niet volledig. Voorlopig blijft hij nog hulp-Sinterklaas. Maar het toneelspelen heeft hij zaterdagavond vaarwel gezegd.

Loterij

Of WAT met haar uitvoeringen nooit gestopt was, hield zij ook deze keer na elke voorstelling een loterij. Vele lokale ondernemers hadden hiervoor weer prijzen beschikbaar gesteld. De aardappelen, uien, pannenkoekmixen, planten en cadeaubonnen vlogen de bezoekers die loten hadden gekocht om de oren.

De WAT-spelersgroep komt een paar weken op adem om in januari een nieuw toneelstuk te gaan instuderen. Dit stuk, waarvan de titel later bekend wordt, zullen zij op vrijdag 24 en zaterdag 25 maart weer driemaal op de planken brengen.

Lees ook: WAT speelt blijspel Alfred en Albert in Aspergehof

advertentie advertentie