Wedstrijd bij MMO Hoogmade loopt uit de hand: ‘Scheidsrechter geschopt, zwaar vuurwerk afgestoken’

HOOGMADE - Een voetbalwedstrijd bij MMO Hoogmade is afgelopen zaterdag flink uit de hand gelopen. De politie moest er aan te pas komen om de boel te sussen.

'Bij een voetbalwedstrijd op het terrein van MMO zou een scheidsrechter zijn geschopt en er zou veel zwaar vuurwerk worden afgestoken', meldt de politie in een bericht. De voetbalwedstrijd is stilgelegd. Daarnaast is er aangifte gedaan van openlijke geweldpleging en/of mishandeling. Meer details heeft de politie niet bekendgemaakt.

De politie is op zoek naar getuigen van het incident. Zij worden verzocht contact met hen op te nemen via het telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Studio Kaag en Braassem heeft contact gezocht met MMO Hoogmade. Een bestuurslid van de voetbalvereniging laat weten op dit moment geen uitspraken te willen doen over het voorval. 

Kickers '69

Op dezelfde dag liep ook de wedstrijd tussen het eerste elftal van Kickers '69 en FC Boshuizen in Leimuiden uit de hand. Kort nadat de Leimuidenaren de openingstreffer maakten, zouden spelers en bezoekers van FC Boshuizen de spelers en staf van de thuisploeg hebben aangevallen, meldt AD.

Het is onduidelijk of daar iemand gewond is geraakt. De politie laat desgevraagd weten niet opgeroepen te zijn vanwege dat voorval.

advertentie advertentie