Gepubliceerd op 12 Juli 2019 om 11.14 uur

Werkzaamheden IKC Leimuiden beginnen na bouwvakvakantie

LEIMUIDEN - Bouwbedrijf Vink Bouw bv uit Nieuwkoop gaat het nieuwe Integraal Kindcentrum (IKC) in Leimuiden bouwen. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders in Kaag en Braassem besloten.

De gemeente ontving twee geldige inschrijven op de aanbesteding. 'De prijs van beide inschrijvingen lag echter boven het gestelde prijsplafond', meldt de gemeente. De procedure is daarna voortgezet als een onderhandelingsprocedure zonder vooraankondiging. Beide partijen hebben opnieuw een inschrijving gedaan, uiteindelijk is de bouwopdracht aan Vink Bouw bv gegund.

Na de bouwvakvakantie wil het bouwbedrijf beginnen met de werkzaamheden. Als alles volgens planning verloopt worden de werkzaamheden in het derde kwartaal van 2020 afgerond, zodat na de herfstvakantie van dat jaar de school klaar is voor gebruik.

Verzamelgebouw

Het IKC Leimuiden wordt gebouwd op de voormalige locatie van De Kleine Wereld. Het wordt één gebouw met daarin kinderopvang, peuterspeelzaal en basisonderwijs van kinderen van 0 tot 12 jaar. Basisscholen De Torenvalk, De Kleine Wereld en De Schakel, kinderopvang Snoopy en peuterspeelzaal SamenEEN zullen gebruik gaan maken van het nieuwe centrum.

advertentie
advertentie