Arie van der Pouw Kraan uit Hoogmade ontvangt koninklijke onderscheiding

HOOGMADE - Arie van der Pouw Kraan uit Hoogmade kreeg op 11 april een Koninklijke Onderscheiding van Koning Willem Alexander als erkenning voor zijn langdurige vrijwillige inzet. Hij werd benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau en ontving de versierselen op 12 april van burgemeester Astrid Heijstee-Bolt.

Van der Pouw Kraan stond de afgelopen dertig jaar aan het roer van de Dierenweide in Hoogmade. Daar verzorgde hij de dieren. Daarnaast zorgde hij ervoor dat het dierenverblijf, de wei, het hek en de beschoeiing goed werd onderhouden.

De inwoner van Hoogmade is ook al vijftien jaar actief bij het onderhoud van de Rooms Katholieke kerk. Daar bezorgt hij al elf jaar maaltijden voor Tafeltje-dek-je en hij organiseert sinds 2014 fietstuitjes met een duofiets voor dorpsgenoten die niet meer zelfstandig kunnen fietsen. Verder brengt hij mensen naar de dagopvang, houdt ze gezelschap, helpt met klussen of het vervoeren van spullen.

Gewaardeerd lid 

'Zijn bijdrage aan de gemeenschap en zijn positieve en oplossingsgerichte houding maken hem een gewaardeerd lid van de Hoogmade-gemeenschap', schrijft de gemeente in een persbericht.

Lees ook: Koninklijke onderscheiding voor vrijwilliger IJsclub Alkemade.

advertentie advertentie