Gepubliceerd op 19 Maart 2020 om 14.29 uur

Eerste coronapatiënt in gemeente Kaag en Braassem

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - Voor het eerst is bij een inwoner van de gemeente Kaag en Braassem het coronavirus vastgesteld. Dat blijkt uit gegevens die het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) donderdag publiceert.

Het is niet bekend in welke dorpskern van de gemeente deze persoon woont. Het is erg onwaarschijnlijk dat er slechts één persoon in de gemeente Kaag en Braassem besmet is met het virus. De GGD maakte dinsdag bekend dat vanaf nu alleen nog mensen getest gaan worden op het coronavirus die mogelijk opgenomen moeten worden in het ziekenhuis.

'Dit maakt dat het aantal positieve testen geen goede graadmeter meer is voor de verspreiding van het virus in een gemeente en in de regio Hollands Midden', meldt GGD Hollands Midden.

2460 coronapatiënten

Het RIVM meldt donderdagmiddag dat bij 2460 mensen in Nederland het nieuwe coronavirus is vastgesteld. In totaal zijn 76 mensen overleden aan de ziekte. De leeftijd van de overledenen ligt tussen de 63 en 95 jaar. 'In totaal zijn er 489 patiënten opgenomen (geweest) in een ziekenhuis', meldt het RIVM.

Lees ook: Dagelijks op radio bij Studio Kaag en Braassem: Studio Quarantaine

advertentie
 
advertentie