Feestweek Oude Wetering met straattekenen, braderie en dj-workshops

OUDE WETERING – De Feestweek in Oude Wetering is van donderdag 7 tot en met zaterdag 9 juli. De organisatie heeft een programma samengesteld met activiteiten voor alle leeftijdscategorieën.

Donderdagmiddag begint de feestweek met de Straattekenwedstrijd. In de Kerkstraat kunnen kinderen tot en met 12 jaar vanaf 15.00 uur een creatieve tekening maken met stoepkrijt. Meedoen is gratis, voor stoepkrijt en een ijsje wordt gezorgd. Er zijn vier leeftijdscategorieën. Vrijdag 8 juli maakt de organisatie de uitslag bekend.

Nieuw: dj-workshop

Op het Schoolhuijsplein kunnen kinderen tussen de 7 en de 12 jaar meedoen aan een dj-workshop, een nieuw onderdeel in het feestprogramma. Er zijn drie workshops: van 15.00 tot 16.00 uur voor kinderen van 7 en 8 jaar; van 16.00 tot 17.00 uur zijn kinderen van 9 en 10 jaar aan de beurt. En van 17.00 tot 18.00 uur is de workshop voor 11- en 12-jarigen. Aanmelden kan via een privébericht op de Facebookpagina of het Instagramaccount Feest in Oude Wetering.

Om 19.00 uur start de Tour de Braassem. Een fietstocht voor jong en oud, ongetrainde en getrainde fietsers. De start is op het Schoolhuijsplein. Er is keuze uit de 25 en de 50 kilometer. Kinderen tot en met 10 jaar kunnen meedoen onder begeleiding van een volwassene.

Dezelfde tijd start op het plein een puzzelwandeltocht (5 kilometer lengte). Wie de puzzel oplost, maakt kans op een prijs.

Na de Tour de Braassem en de puzzelwandeltocht is de bar open op het Schoolhuijsplein.

Heel Kaag en Braassem Bakt

Heel Kaag en Braassem Bakt staat ook dit jaar op het programma. Donderdag 7 juli tussen 21.00 en 22.00 uur en vrijdag 8 juli tussen 8.00 en 9.00 uur kunnen bakkers hun taarten inleveren bij de bar op het Schoolhuijsplein. Professionals beoordelen de taarten op smaak en uiterlijk. Met het bakken van een taart maakt de deelnemer niet alleen kans op een prijs, de taart wordt na de beoordeling, tijdens het koffieconcert op vrijdag, aangesneden en uitgedeeld.

Het Koffieconcert vrijdag voor 60-plussers is in De Spreng en begint 10.30 uur. Toegang is 2 euro, dit is inclusief twee kopjes koffie of thee en een stuk Heel Kaag en Braassem Bakt taart. Kaarten zijn te koop bij Veenerick Boek en Kantoor in Roelofarendsveen en Primera in Oude Wetering. De zingende Claudia en Wilma van der Tang maken er een gezellig concert van.

Vrijdagavond is de welbekende verkleedoptocht. Om 19.00 uur gaat de optocht, onder begeleiding van fanfare Door Gunst Verkregen uit Nieuwe Wetering, vanaf de Dotterbloem via het Zorgcentrum (waar DGV een aubade geeft) naar het eindpunt op het Schoolhuijsplein. Hier gaat de muziek aan voor een dansje. De kinderen die het mooist verkleed zijn, winnen een prijs.

Vanaf 21.00 uur verandert het Schoolhuijsplein in een Muziekplein. Met optredens van Mad Men en Lekker Weer.

44ste Braderie

De feestweek sluit zaterdag 9 juli af met de 44ste braderie. Van 10.00 tot 17.00 uur staat in de Kerkstraat en Veerstraat een lang lint aan kramen met een gevarieerd aanbod. Er is een drankje te koop en er klinkt muziek. In de Legotent kunnen de kinderen zich uitleven met Lego. Met hun bouwwerken maken zij kans op prijzen.

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina Feest in Oude Wetering.

advertentie advertentie