Gitzwarte rookwolken trekken over gemeente; brandweer roept op om ramen en deuren te sluiten

Foto: Wesley Hoek
Foto: Ron Weijens

REGIO - In de wijde omtrek van de gemeente Kaag en Braassem is een grote zwarte rookwolk zichtbaar. Oorzaak is een uitslaande brand die woedt in een loods in Ter Aar.

Het vuur ontstond rond vrijdagavond 21.30 uur in een plasticbedrijf, maar is inmiddels overgeslagen naar een houthandel. De dikke rookwolken die bij de brand vrijkomen trekken richting Woubrugge en zijn tot in Den Haag, Noordwijk en zelfs Utrecht en Amsterdam te zien. Er zijn veel explosies te horen deze zijn van gasflessen op de heftrucks. Massaal toegestroomd publiek wordt op grote afstand gehouden. 

De loods staat op een industrieterrein in het buitengebied van Ter Aar. De brandweer roept via een NL-Alert op om ramen en deuren te sluiten, en de mechanische ventilatie uit te schakelen.

Daarnaast roept de brandweer op om niet naar de brand te komen kijken, zodat hulpdiensten niet gehinderd worden. Hiervoor zijn een aantal omliggende wegen afgesloten. Het gaat om de Westkanaalweg (N461) in Ter Aar en de N446 vanaf de kruising met de N207 richting Ter Aar.

advertentie advertentie