Leiden Marathon loopt zondag door groot deel van Kaag en Braassem

Foto: Dennis Knetsch

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - Op zondag 14 mei staat de Leiden Marathon weer op het programma. Ook dit jaar doet de marathon het westelijke deel van de gemeente Kaag en Braassem aan. Naast een hoop gezelligheid zal dit hier en daar ook wat verkeersoverlast opleveren.

De marathon start om 10.00 uur in het centrum van Leiden. Vanaf kilometer 16 tot ongeveer kilometer 35 zullen de lopers door Kaag en Braassem gaan. Dit betekent dat de eerste lopers ergens tussen 10.30 en 10.45 uur bij Hoogmade de gemeente binnenkomen.

Via Hoogmade gaan ze via het fietspad langs de A4 naar Roelofarendsveen. Daar zal op de Geestweg, Kerkweg, het Noordeinde en het Westeinde wat verkeersoverlast zijn. Daarna gaan de lopers via Nieuwe Wetering naar Rijpwetering en Oud Ade. Vooral op de Oudadeselaan en de Leidseweg zal het verkeer hinder ondervinden.

Tegen 12.00 uur zullen de eerste lopers weer in Leiderdorp zijn. Hoelang de verkeersoverlast duurt is afhankelijk van het tempo dat de recreatielopers lopen, maar de organisatie van de Leiden Marathon hanteert een maximale tijdslimiet van zes uur.

advertentie advertentie