Leimuidenaar Dennis Jong vervangt vertrekkende Peter van Dijk in de gemeenteraad

KAAG EN BRAASSEM - De VVD fractie in Kaag en Braassem heeft een nieuw raadslid. Leimuidenaar Dennis Jong werd maandag officieel toegelaten tot de gemeenteraad. Hij neemt de plek over van voormalig fractievoorzitter Peter van Dijk, die vorige week maandag afscheid nam. ‘De uitdaging is er, maar ik kijk er ook zeker naar uit.’

Oorspronkelijk komt Jong uit Sassenheim, maar door zijn werk komt hij inmiddels al dertien jaar in Kaag en Braasem. Sinds vijf jaar woont hij in Leimuiden: ‘Ik voel me heel erg verbonden met deze streek. Vroeger klaagde ik altijd overal over, maar toen ik hier kwam wonen dacht ik: ‘Ik ga hier wonen, en ik ga er wat van maken.’ Toen ben ik me gaan inzetten voor de gemeente.’ Jong is inmiddels al vier jaar burgerraadslid bij de partij.

Jong wil zich vooral bezighouden met sociale zaken: ‘Financieel is de partij iemand kwijt. Nu is dat niet mijn ding, maar sociaal weer wel. Ik vind het fantastisch om met mensen in overleg te gaan en te kijken wat er speelt.’

Van Dijk kondigde zijn vertrek begin januari al aan. Hij zei toen dat hij sinds de bestuurswisseling na de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen, veel minder plezier en voldoening uit het raadswerk haalt. ‘Ik heb het gevoel dat de bestuurlijke verstandhouding veranderd is en er minder ruimte is voor constructieve inbreng en gezamenlijk de beste oplossing uitdenken’, legde hij toen uit.

De eerste raadsvergadering van het jaar kende nog meer toelatingen tot de raad. Het tijdelijke lidmaatschap van Tanja van Klink, die de afwezige Sandra de Wagenaar vervangt voor PRO Kaag en Braassem, werd met nog eens zestien weken verlengd. Dezelfde partij zag ook een nieuw burgerraadslid aanschuiven in Natasja Homan-Weenink.

advertentie advertentie