Gepubliceerd op 20 Maart 2020 om 15.38 uur

Studio Quarantaine 20 maart: Scala College, Bar Amsterdam en Simon Stelling

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Iedere werkdag zendt Studio Kaag en Braassem tussen 11.00 en 13.00 uur het radioprogramma Studio Quarantaine uit. Dagelijks worden de laatste actualiteiten doorgenomen, hoor je interviews en reportages over bijzondere initiatieven, proberen we mensen met elkaar te verbinden en draaien we verzoekplaatjes.

Tessa Hooft van het Scala College vertelde vrijdag over de challenges die de Alphense middelbare school heeft verzonnen voor leerlingen. Bar Amsterdam wil Alphenaren zaterdagavond een leuke thuis-stapavond bezorgen en de Alphense Linde Tuin mag haar huis in Malaga (Spanje) niet uit.

Burgemeester Liesbeth Spies sprak uitgebreid over de laatste stand van zaken van de gevolgen van de coronacrisis voor Alphen. Zo is een oudere man uit Alphen, die besmet is met het coronavirus, opgenomen in een ziekenhuis. Mike Mourits, verslaggever bij Studio Alphen, nam ook deze keer het laatste coronanieuws uit Alphen aan den Rijn en Kaag en Braassem door.

You'll Never Walk Alone

Vrijdagochtend klonk het nummer You'll Never Walk Alone van Gerry & The Pacemakers in meer dan dertig landen uit de radio. Het idee voor de actie kwam van 3FM-dj Sander Hoogendoorn. Meer dan honderd radiostations deden mee aan de actie, ook Studio Alphen zond het nummer op dat tijdstip uit.

Stadsorganist Simon Stelling speelde het nummer vrijdagochtend op de vleugel in een lege en koude Adventskerk in Alphen aan den Rijn. 'Ter bemoediging. We kunnen niet meer elkaar ontmoeten, in de kroeg of in de kerk', zegt Stelling. 'Ik hoop dat dit mensen bemoedigd.'

Stelling kondigt aan op zijn Facebook-pagina de aankomende tijd meerdere muziekstukken, waaronder kerkliederen, te plaatsen.

Terugluisteren

Onderaan dit artikel kun je de interviews uit de uitzending van vrijdag 20 maart terugluisteren. Heb jij een bijzonder initiatief die je onder de aandacht wil brengen op de radio of wil je juist een verzoeknummer aanvragen? Mail dan naar redactie@studiokaagenbraassem.nl of bel op werkdagen tussen 11.00 en 13.00 uur naar 0172-515153.

advertentie
 
advertentie