Zeven vrienden halen finish van Marathon van Rotterdam: teller staat op 32.000 euro voor Make-A-Wish

LEIMUIDEN/ROTTERDAM - De zeven Leimuidense vrienden hebben zondag allemaal de eindstreep gehaald van de Marathon van Rotterdam. Zij voltooiden de loop en haalden hiermee heel veel geld op voor Make-A-Wish.

Martijn, Jorn, Ricardo, Michel, Yannick, Marco en Jeroen besloten mee te doen aan de marathon voor hun overleden vriend Simmie. Het idee om te gaan hardlopen, ontstond in 2022 net na de 41ste NN Marathon Rotterdam. Twee vrienden van de groep wilden ook een keer zo’n uitdaging aangaan en mikten op de komende Marathon van Rotterdam. Hun vriend Simmie Poetsema wilde ook meelopen, alleen 2023 was hem te ver weg. Een paar weken later liep hij de Marathon van Leiden. Helaas werd Simmie op 27 augustus 2022 slachtoffer van zinloos geweld terwijl hij op missie was in Amerika.

‘Met Simmie in gedachten keken we elkaar aan en wisten meteen zeker: We moeten de NN Marathon van Rotterdam lopen. Voor Simmie, mét Simmie, zoals we eigenlijk van plan waren. En het was ook direct duidelijk dat we met de marathon zoveel mogelijk geld wilden inzamelen voor Make-A-Wish Nederland’, schrijft de groep op haar Run For a Wish actiepagina waar deze week nog geld voor hun actie gestort kan worden.

'Soms wel zwaar'

Alle zeven heren liepen zondag 16 april de volledige marathon, 42,195 kilometer. 'Sommigen hadden het soms zwaar, maar ze hebben allemaal de finish gehaald', zegt een vriend die met de jongens mee was naar Rotterdam. Hij weet ook te vertellen dat sommigen niet uitsluiten dat zij ook de Marathon van Leiden gaan lopen.

Lees ook: Kickers 2 en Kickers 3 voetballen tegen elkaar voor Stichting Make-A-Wish

advertentie advertentie